Spitali Continental
Embriolog full time?

- nga

Dr. Elton Peci

Ka disa qendra në Tiranë që ofrojnë Ferilizim In Vitro, megjithatë jo të gjitha kanë një embriolog full time, pra të pranishëm cdo ditë të muajit. Kjo shpjegohet me faktin se Shqipëria nuk përgatit embriologë dhe për rjedhojë duhet që ai që aspiron për embriolog të studiojë jashtë shtetit. Për këtë arsye edhe shumica...  lexoje të plotë >>

Sindroma e konfliktit

- nga

Dr. Ledian Fezollari

Një nga ankesat më të zakonshme fizike është dhimbja ne sup. Supi juaj është i përbërë nga disa nyje të kombinuara me tendinet dhe muskujt që lejojnë një gamë të madhe të levizjes në krahun tuaj. Nga qe supi ka kaq struktura të ndryshme është i ndjeshme ndaj problemeve të ndryshme. Mansheta Rrotatore është...  lexoje të plotë >>

Terapia me plazem autologe

- nga

Dr. Ardiana Sinani

hume heret qe ne kohet e vjetra, njerezit kane perdorur gjakun si ushqim te tyre dhe me pas nga mitologjia apo edhe besytnite e ndryshme eshte besuar se pirja e gjakut do te ndihmonte organizmin qe te rigjenerohej, te sherohej nga semundje te ndryshme apo edhe te rinohej. Perdorimi i gjakut si terapi mjekesore duke...  lexoje të plotë >>

Hemoglobinopatite

- nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Hemoglobinopatitë janë sëmundje të trashëguara, të shkaktuara nga prodhimi defektoz i vargjeve proteinike të hemoglobinës. Këtu futet një grup i madh sëmundjesh, por më kryesoret dhe më të shpeshtat në vëndin tonë janë Drepanocitoza dhe Talasemitë. Më të përhapura janë në Mesdhe, Amerikën e Jugut, Indi, Afrikë, Karaibe....  lexoje të plotë >>

Kyfoplastika

- nga

Artan Bano

Kyfoplastika eshte nje procedure kirurgjikale me nderhyrje minimal, shume moderne nepermjet te ciles realizohet injektimi i nje lende te quajtur cimento biologjike brenda ne trupin nje ose me shume vertebrave te kolones vertebrale. Κjo metode trajton fraktura te kolones vertebrale si rrjedhoje e traumes...  lexoje të plotë >>

Historia dhe zhvillimi i teknikes se ICSI

- nga

Dr. Marsel Haxhia

Që prej lindjes së Louise Brown në qershor 1978, IVF është vërtetuar të jetë një trajtim efikas për infertilitetin nga faktori femër, veçanërisht infertilitetin tubar (Edwards et al., 1980). Në vitet pasardhëse IVF u përdor gjithashtu me sukses në çiftet me infertilitet të paspjeguar, me infertilitet të ...  lexoje të plotë >>

Perzgjedhja e embrionit

- nga

Dr. Marsel Haxhia

Gjatё fekondimit in-vitro (IVF) ka tre fakte me rёndёsi nё arritjen e shtatzёnisё: shkalla e ndarjes sё embrionit, cilёsia morfologjike dhe numёri i embrioneve tё transferuar. Pas marrjes sё vezёve, maturimi i vezёs dhe morfologjia e saj janё parashikues fillestarё tё mirё pёr mundёsinё e tё paturit embrione pas injektimit...  lexoje të plotë >>

IVF me korrespondence

- nga

Dr. Elton Peci

Fertilizimi In Vitro kërkon një kontakt direkt mes pacientëve dhe personelit mjeksor që ofron këtë shërbim. Kemi të bëjmë me një process i cili kërkon një interval të caktuar kohor, gjatë të cilit pacientët duhet të konsultohen/kontrollohen/analizohen dhe trajtohen në mënyrë të vazhdueshme. Për këtë qëllim pacientët...  lexoje të plotë >>

Çfare eshte dhimbja?

- nga

Dr. Ilir Agastra

Dhimbja është një eksperiencë e pakëndshme sensore dhe emocionale e lidhur me një dëmtim indor aktual ose potencial ose e përshkruar si e tillë. Në këtë përcaktim fshihen disa koncepte mjaft të rëndësishme: Eksperiencë e pakëndshme sensore dhe emocionale. Ndryshe nga ndjesitë e tjera si shikimi, dëgjimi, nuhatja, shija...  lexoje të plotë >>

Kanceri i pankreasit

- nga

Altin CEKODHIMA

Kanceri pankreatik është tumor i pankreasit. Pankreasi është organ që ndodhet thelle në bark midis stomakut dhe shtyllës kurrizore. Pankreasi rrethohet nga mëlçia, zorra e holle dhe organe të tjera. Ai është i gjate rreth 15 cm dhe ka formën e bananes. Pjesa e gjerë e pankreasit është koka, pjesa e mesme trupi dhe...  lexoje të plotë >>

Spitali Continental
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten