Ngrirja e embrioneve

- nga

Dr. Elton Peci

Me kriprezervim do të kuptojmë ruajtjen (prezervimin) e embrioneve që formohen gjatë procesit të fertilizimit in vitro në temperature shumë të ulëta (krio). Krioprezervimi i është një alternativë që ka rritur akoma më shumë shanset e suksesit për shtatzani pas një cikli të vetëm IVF. Bebja e parë e lindur pasi ka qenë e ngrirë si...  lexoje të plotë >>

Leukemia

- nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Leukemia (leuçemia, leukoza) përfaqëson një grup heterogjen tumoresh malinje (neoplazi), me shkallë të ndryshme proliferimi, diferencimi dhe maturimi qelizor, me origjinë nga qelizat pararendëse të elementeve të figuruara të gjakut në Palcën e Kuqe të Kockave (PKK). Leukemia futet tek tumoret “e lëngshëm” dhe në dallim...  lexoje të plotë >>

Miomektomia

- nga

Dr. Elton Peci

Miomektomia është termi i procedurës kirurgjikale që realizon heqjen e miomave uterine (të mitrës) duke ruajtur mitrës. Kjo procedurë mund të kryhet përmes kirurgjisë së hapur (laparotomia – hapja e barkut) ose përmes kirurgjisë së mbyllur (laparoskopia – që nuk kërkon hapjen e barkut apo histeroskopia)...  lexoje të plotë >>

Prostatiti akut dhe kronik

- nga

Dr. Viktor QERESHNIKU

Prostatitet jane semundje te infeksionit te gjendres se prostates qe prekin rreth 38% te burrave te moshes seksualisht aktive. Shkaktaret e semundjes jane akoma objekt studimi, por eshte e sakte qe infeksionet bakteriale jane pergjegjese per te shkaktuar disa tipe te prostatiteve. Faktore predispozues mendohet se jane...  lexoje të plotë >>

Terapia me plazem autologe

- nga

Dr. Ardiana Sinani

hume heret qe ne kohet e vjetra, njerezit kane perdorur gjakun si ushqim te tyre dhe me pas nga mitologjia apo edhe besytnite e ndryshme eshte besuar se pirja e gjakut do te ndihmonte organizmin qe te rigjenerohej, te sherohej nga semundje te ndryshme apo edhe te rinohej. Perdorimi i gjakut si terapi mjekesore duke...  lexoje të plotë >>

Translucenca Nukale

- nga

Dr. Ilda Ndreko

Translucenca Nukale eshte nje shfaqje ekografike e grumbullimit fiziologjik te lengut ne lekuren pas qafes fetale, ne tremujorin e pare te shtatzanise. NT rritet ne fetuse me anomali kromozomike, defekte kardiake, sindroma te tjera genetike. Skrining me NT, zbulon 80% te fetuseve me trisomine e 21 dhe me aneuploidi...  lexoje të plotë >>

Tumoret malinje dhe beninje te stomakut

- nga

Dr. Shk. Albana Duni

Në organizmin tonë qelizat e shëndetshme rriten dhe ndahen në një rrugë të vjetër. Ky proces është i kontrolluar nga ADN, që është një material gjenetik , i cili përmban instruksionet për cdo proces kimik në trupin tonë. Disa gene të ADN nxisin ndarjen qelizore, disa të tjera e ngadalsojnë atë, ose programojnë ...  lexoje të plotë >>

Menoragjia

- nga

Dr. Jonida Reveli

Menoragjia perkufizohet si cikle te rregullta menstruale, por me fluks dhe kohezgjatje te shtuar. Eshte nje nga ankesat me te shpeshta ne gjinekologjine moderne. Klinikisht menoragjia perkufizohet si humbje totale e gjakut > 80 Ml / per cikel ose kohezgjatja e menstruacioneve me shume se 7 dite. Sipas statistikave...  lexoje të plotë >>

Dhjamosja e thjeshte e melcise

- nga

Dr. Shk. Albana Duni

Steatohepatiti jo-etilik ose jo-alkolik (që më poshtë do të përshkruhet si NASH) është një sëmundje jo plotësisht e njohur në Evropë, por që haset shpesh në kushtet e shërbimit shëndetësor ambulator. Pacientët, megjithëse e mohojnë, akuzohen për përdorim të tepërt të alkolit. Nga ana tjetër dhjamosja ...  lexoje të plotë >>

OsteoArtriti dhe artroplastika e kellkut

- nga

Dr. Ervin Jonuzi

OsteoArtriti i nyjes koksofemorale eshte nje nder patollogjite me te shpeshta qe ortopedet hasen ne praktiken e tyre. Artroplastika, ose nderrimi total i nyjes koksofemorale eshte "zgjidhja perfundimtare" e osteoartrit te avancuar. Perpjeket e para qe jane bere per nderrimin total te kellkut i kane rrenjet e veta...  lexoje të plotë >>

Sante Plus Tirana
Artikuj të rinj
Mjekët e shtuar së fundmi
Mjeket sipas specialitetit
Komentet e fundit
Sondazh

A mendoni se mjeket ne Shqiperi jane te kualifikuar aq sa duhet?

Dergo voten