Anemia

Dërguar nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Funksioni i parë i gjakut, identifikimi i tij, është transporti i oksigjenit. Anemia, vjen nga Greqishtja (Αναιμία, dhe do të thotë "pa gjak", duke ju referuar defiçitit të eritrociteve me pasojë dhe ulje të Hb (që gjendet vetëm brënda eritrociteve) me pasojë zbehje dhe lodhje....  lexoje të plotë

Hemoglobinopatite

Dërguar nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Hemoglobinopatitë janë sëmundje të trashëguara, të shkaktuara nga prodhimi defektoz i vargjeve proteinike të hemoglobinës. Këtu futet një grup i madh sëmundjesh, por më kryesoret dhe më të shpeshtat në vëndin tonë janë Drepanocitoza dhe Talasemitë. Më të përhapura janë në Mesdhe, Amerikën e Jugut, Indi, Afrikë, Karaibe....  lexoje të plotë

Dhjamosja e thjeshte e melcise

Dërguar nga

Dr. Shk. Albana Duni

Steatohepatiti jo-etilik ose jo-alkolik (që më poshtë do të përshkruhet si NASH) është një sëmundje jo plotësisht e njohur në Evropë, por që haset shpesh në kushtet e shërbimit shëndetësor ambulator. Pacientët, megjithëse e mohojnë, akuzohen për përdorim të tepërt të alkolit. Nga ana tjetër dhjamosja ...  lexoje të plotë

Dhimbja e Thembres

Dërguar nga

Dr. Ledian Fezollari

Fasciti i shputës është shkaku më i zakonshëm i dhimbjeve në pjesën e poshtme të thembres. Rreth 2 milionë pacientë janë trajtuar për këtë gjendje çdo vit. Fasciiti i shputës ndodh kur banda e fortë e indeve që mbështet harkun e këmbë tuaj irritohet dhe inflamohet....  lexoje të plotë

Glaukoma

Dërguar nga

Dr. Florentina Robelli

Glaukoma është një term që përshkruan një grup të çrregullimeve të syrit që karakterstikë të përbashkët kanë rritjen e presionit të lëngut të syrit (humour aqueous), që quhet presioni intraokular. Presioni intaokular i syrit matet me milimetër shtyllë të zhivës. Vlerat normale te presionit intraokular janë 12-22 mmHg....  lexoje të plotë

CITOMEGALOVIRUSI (CMV) NE SHTATZANI

Dërguar nga

Dr. Ilda Ndreko

Citomegalovirusi (CMV) i perket familjes se herpesviruseve. Ai eshte nje virus me AND dhe eshte virus i zakonshem i cili mund te infektoj kedo. Shume njerez nuk e dine qe e kane virusin dhe rrallehere mund te shkaktoj problem tek njerezit e shendetshem. Ne grate shtatzane dhe ne njerezit me nje imunitet te dobesuar mund te...  lexoje të plotë

Ozon-terapia ne atherosklerotike

Dërguar nga

Dr. Ilir Agastra

Sёmundjet qё lidhen me crregullimet atherosklerotike jane: sёmundja iskemike e zemrёs, encefalopatia discirkulatore dhe endarteriti obliterant. Aktivizon sistemin antioksidant, vecanёrisht atё enzimatik (superoxiddismutazёn, catalazёn, glutathionin) dhe nё kёtё mёnyrё eliminon toksicitetin e lipoproteinave (radikale tё lira)...  lexoje të plotë

Çrregullimet e Ereksionit

Dërguar nga

Dr. Kozeta Mustafaraj

Çrregullimet e ereksionit jane çrregullime seksuale te karakterizuar nga pamundesia per te nisur dhe mbajtur ereksionin e penisit gjate aktit seksual. Ereksioni vjen si rezultat i efektit hidraulik te gjakut qe hyn dhe mbahet ne trupat spongioz penil. Ky proces nis si rezultat i nxitjes seksuale kur sinjalet transmetohen...  lexoje të plotë

Hemorroidet

Dërguar nga

Altin CEKODHIMA

Termi hemorroide i referohet nje situate ne te cilen venat perreth anusit ose te pjeses se poshtme te rectumit jane te fryra dhe te skuqura. Hemorroidet mund te jene shkak i shterzimeve per te defektuar. Faktore te tjere qe luajne rol ne formimin e tyre jane: shtatzenia, plakja, konstipacioni (kapslleku)...  lexoje të plotë

Historia dhe zhvillimi i teknikes se ICSI

Dërguar nga

Dr. Marsel Haxhia

Që prej lindjes së Louise Brown në qershor 1978, IVF është vërtetuar të jetë një trajtim efikas për infertilitetin nga faktori femër, veçanërisht infertilitetin tubar (Edwards et al., 1980). Në vitet pasardhëse IVF u përdor gjithashtu me sukses në çiftet me infertilitet të paspjeguar, me infertilitet të ...  lexoje të plotë

Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten