Keshillimi dhe testimi gjenetik

Dërguar nga

Dr. Riselda Tahiraj

Kanceri mund te jete prezent ne nje familje per shkak te ekspozimit te perbashket mjedisor (dieta, mjedisi, stili i jetes dhe ekspozimet ne ambientin e punes). Rastet e referuara mund te ndodhin si pasoje e bashkeveprimit te geneve,nderveprimit gene-mjedis ose te dyja.Kanceri sporadic ka nje risk mesatar per te ndodhur...  lexoje të plotë

Zhvillimi i embrionit

Dërguar nga

Dr. Armona Vokrri

Zhvillimi i embrionit fillon disa orë pas fertilizimit. Zakonisht, ndarja e parë fillon afërisht 16 orë pas fertilizimit. Veza e fertilizuar ndahet në dy qeliza bija të quajtura blastomere. Në ditën e 2-të të jetës, embrioni normalisht përbëhet nga 2 apo 4 qeliza blastomere. Në ditën e 3-të të jetës, embrioni...  lexoje të plotë

Anatomia e Artikulacionit te Supit

Dërguar nga

0 Dr Artan Bano MD

Artikulacioni i Supit eshte nje mekanizem i sofistikuar qe vepron qender nderlidhese te trupit me gjymtyret e siperme. Funksionimi, forca dhe stabiliteti i ketij artikulacioni jane jetesore me qellim qe dora te zhvendoset ne hapesire dhe te kryeje veprimtarine e saj normale nderlidhese me ambientin rrethues...  lexoje të plotë

Kyfoplastika

Dërguar nga

0 Dr Artan Bano MD

Kyfoplastika eshte nje procedure kirurgjikale me nderhyrje minimal, shume moderne nepermjet te ciles realizohet injektimi i nje lende te quajtur cimento biologjike brenda ne trupin nje ose me shume vertebrave te kolones vertebrale. Κjo metode trajton fraktura te kolones vertebrale si rrjedhoje e traumes...  lexoje të plotë

Semundjet e thonjve

Dërguar nga

Dr. Ardiana Sinani

Lekura eshte organi me i madh i trupit me siperfaqe me te madhe se cdo organ tjeter, nje lekure e shendetshme do te thote bukuri dhe per te qene te bukur dhe te shendetshem njerezit dhe sidomos femrat harxhojne para dhe ore te tera nga koha e tyre per te arritur ate qe deshirojne. Rendesi te vecante kane lekura dhe pjeset perberese te saj si floket dhe thonjte...  lexoje të plotë

Hernia diskale dhe fizioterapia

Dërguar nga

Dr. Fitim Sinani

Te gjithë kemi një makinë që e ngasim, madje kemi dhe njohuri për disa pjesë të saj. Kështu mund të keni dëgjuar për amortizatorët (si sustë dhe hekur) që vendosen në pjesen e gomave dhe që kanë si funksion që pesha e makines të mos bjërë e gjitha mbi gomë, por kjo peshë të amortizatohet,pra të lëhtesohet. Po kështu dhe në...  lexoje të plotë

Fistula obstetrikale

Dërguar nga

Dr. Ilda Ndreko

Fistula obsterikale eshte nje komunikim jonormal me vaginen,rektumin ose veziken urinare, e cila zhvillohet pas nje lindje te veshtire dhe te zgjatur qe con ne inkontinence urinare dhe fekale. Fistulat veziko-vaginale jane nje komunikim midis vagines me veziken urinare. Fistulat rekto-vaginale jane nje komunikim midis...  lexoje të plotë

Ekografia fetale 3D & 4D

Dërguar nga

Dr. Elton Peci

Shumica e ekografive gjatë shtatzanisë kryhen duke përdorur kontrollin konvencional 2-dimensional (2D), gjatë të cilit imazhi që shfaqet në ekran është vetëm 2-dimensional. Këto imazhe janë me ngjyrë gri, edhe pse ndonjëherë, mjeku nëpërmjet kësaj aparature të avancuar teknologjikisht mund të ndryshojë ngjyrën e fotos...  lexoje të plotë

Konvulsionet Febrile

Dërguar nga

Dr. Shk. Artan Haruni

Konvulsionet febrile konsiderohen si lloji më i shpeshtë i konvulsioneve tek fëmijët e moshës 3 muaj deri 5 vjeç. Konvulsionet janë të dridhura të pavullnetshme të ekstremiteteve me tonizim të trupit. Ato diferencohen nga llojet e tjera të konvulsioneve qysh prej mesit të shekullit XIX. Në atë kohë trajtimi konsistonte...  lexoje të plotë

Nderveprimet Medikamente/Bime Mjekesore

Dërguar nga

Alba Themeli

Mjekesia popullore ka ekzistuar qe ne fillesat e njerezimit. Njerezit jane gjithmone ne kerkim te opsioneve me te sigurta se mjekesia moderne per te reduktuar rrezikun potencial dhe per te minimizuar efektet anesore, keshtu qe perhere e me shume drejtohen drejt perdorimit te bimeve mjekesore...  lexoje të plotë

Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten