Kanceri vezikes urinare

Dërguar nga

Dr. Shk. Rezar Rusi

Ne shumicen e rasteve, kanceri i vezikes urinare fillon ne qelizat qe jane vendosur ne brendesi te saj. Ky kancer zakonisht prek te moshuarit megjithese mund te preke cdo moshe. Kanceri i vezikes urinare me shpesh zbulohet ne stadet e hereshme kur kanceri ka mundesi te medha trajtimi. Megjithate edhe ne kete faze ai mund te...  lexoje të plotë

Pankreatiti akut

Dërguar nga

Dr. Arjeta Bebeci

Me pankreatit akut kuptojme inflamacionin e menjehershem te parenkimes pankreatike dhe te strukturave fqinje, gjate tij enzimat e aktivizuara pankreatike shkaktojne autodigjestion te vete pankreasit. Shkaqet: Patologjite biliare, Kalkuloza biliare, Infeksionet ( kolecistit apo kolangit)...  lexoje të plotë

Steriliteti mashkullor nga varikocela

Dërguar nga

Dr. Viktor QERESHNIKU

Më parë se të flasim për sterilitetin, mendoj të sqaroj se çfarë kuptohet me termin sterilitet. Steriliteti mund ti përkasë seksit mashkull, sikurse edhe seksit femër. Shpesh herë përdoren termat sterilitet dhe infetilitet si sinonime, që në fakt nuk janë të tilla. Autorët anglosaksonë nuk bëjnë diferencime ndërmjet tyre...  lexoje të plotë

Menoragjia

Dërguar nga

Dr. Jonida Reveli

Menoragjia perkufizohet si cikle te rregullta menstruale, por me fluks dhe kohezgjatje te shtuar. Eshte nje nga ankesat me te shpeshta ne gjinekologjine moderne. Klinikisht menoragjia perkufizohet si humbje totale e gjakut > 80 Ml / per cikel ose kohezgjatja e menstruacioneve me shume se 7 dite. Sipas statistikave...  lexoje të plotë

Historia dhe zhvillimi i teknikes se ICSI

Dërguar nga

Dr. Marsel Haxhia

Që prej lindjes së Louise Brown në qershor 1978, IVF është vërtetuar të jetë një trajtim efikas për infertilitetin nga faktori femër, veçanërisht infertilitetin tubar (Edwards et al., 1980). Në vitet pasardhëse IVF u përdor gjithashtu me sukses në çiftet me infertilitet të paspjeguar, me infertilitet të ...  lexoje të plotë

Echo-Endoskopi EUS

Dërguar nga

Altin CEKODHIMA

EKO-ja endoskopike eshte kombinim i ekos dhe endoskopise per te marre imazhe dhe informacione per traktin tretes, organet dhe indet perreth tij. Endoskopia eshte nje procedure ku nje tub fleksibel me nje mini-telekamera futet nga goja ose rektumi i pacientit per te pare nga brenda traktin tretes...  lexoje të plotë

IVF me korrespondence

Dërguar nga

Dr. Elton Peci

Fertilizimi In Vitro kërkon një kontakt direkt mes pacientëve dhe personelit mjeksor që ofron këtë shërbim. Kemi të bëjmë me një process i cili kërkon një interval të caktuar kohor, gjatë të cilit pacientët duhet të konsultohen/kontrollohen/analizohen dhe trajtohen në mënyrë të vazhdueshme. Për këtë qëllim pacientët...  lexoje të plotë

Alkooli dhe alkoolizmi

Dërguar nga

Dr. Viktor QERESHNIKU

Pijet alkoolike jane njohur qe ne koherat e lashta. Perderisa kane ekzistuar uji, frutat me permbajtje sheqeri dhe fermentimi, u krijuan te gjitha kushtet per t’u formuar pijet alkoolike ne menyre natyrore. Duke rene ne kontakt me pijet alkoolike, njeriu provoi efektet e konsumit te moderuar dhe abuziv me keto pije....  lexoje të plotë

Refluksi Gastro-Ezofageal

Dërguar nga

Dr. Shk. Albana Duni

Semundja e refluksit gastro-ezofageal eshte semundja me e shpeshte e ezofagut dhe ka te beje me rikthimin e sekrecioneve te stomakut ne ezofag. Ky rikthim ndodh si pasoje e humbjes se tonusit te sfinkterit te poshtem gastro-ezofageal, qe ndodhet pikerisht ne vendbashkimin e ezofagut me stomakun. Ky sfinkter ka rolin e ...  lexoje të plotë

Anemia

Dërguar nga

Dr. Shk. Sotiraq Lako

Funksioni i parë i gjakut, identifikimi i tij, është transporti i oksigjenit. Anemia, vjen nga Greqishtja (Αναιμία, dhe do të thotë "pa gjak", duke ju referuar defiçitit të eritrociteve me pasojë dhe ulje të Hb (që gjendet vetëm brënda eritrociteve) me pasojë zbehje dhe lodhje....  lexoje të plotë

Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten