Dr. Shk. Rezar Rusi, Urolog

Gjinia

Mashkull

Kombësia

Shqiptar

Telefon

2248813

Celular

0673746052

Email

r.rusi@yahoo.ca


Specialitetet

Urologji

Procedurat

NDERHYRJE UROLOGJIKE ENDOSKOPIKE: TUR i prostates (heqja e prostates me aparat),TUR i tumoreve te vezikes urinare(heqja e tyre me aparat),uretrotomi interne (zgjerim i ngushtimit te kanalit te urines me aparat).Vendosje dhe heqje te stenteve, etj. NDERHYRJE UROLOGJIKE KLASIKE: Operacione te ndryshme ne aparatin urinar(veshke,ureter,vezike urinare,prostate,testikuj,varikocele etj). PERDORIMI I APARATIT EKSTRA KORPORAL(jashte trupor) per thyerje te gureve ne veshka, ureter, vezike. EKZAMINIME UROLOGJIKE: Uretroskopi, Cistoskopi (me cistoskop fleksibel ose rigid), Echo te aparatit urinar, Echo transrektale, Biopsi transrektale te prostates nen drejtimin e echo, Biopsi te vezikes urinare, Biopsi te testikujve, etj. MJEKIME MEDIKAMENTOZE; per infeksione akute ose kronike te prostates, vezikes urinare, veshkave, etj. Mjekim te disa gureve te aparatit urinar, Mjekim hormonal te kancerit te prostates, Kimioterapi endovezikale te tumoreve te vezikes urinare, etj.

Vendi i punes

Klinika Endoskopike LaVita, Rr. Kongresi i Manastirit, Tirane
Kualifikime profesionale
Dr. i Shkencave Mjeksore, UROLOGJI 1995 Tirane
Trajnim Praktik per Punksion biopsine transrektale te prostates Korrik 2012 Departamenti i Urologjise, Ege University, Turqi
Procedurat Endoskopike bashkekohore ne Urologji Qershor,Korrik 2005 Service of Urology,Toronto General Hospital,Canada
Specializim ne urologjine onkologjike 2002 Service of Urology,Princes Margaret Hospital,Canad
Specializim ne urologjine e pergjitheshme 1996 Department of Urology, Royal Victoria Hospital,Can
Kurs i Urologjise Onkologjike Qershor 1994 The European School of Oncology,Vienna,Austria
Trajnim praktik ne procedurat e litotripsise ne ESWL per thyerjen e gureve Mars 1994 Department of Urology,Universitatsklinik, Leipzig,
Kurs Nderkombetar i Urologjise Onkologjike Nentor 1993 International School of Urology, Erice, Itali
Kurs Nderkombetar i Urologjise Qershor 1990 Copanello, Itali
Trajnim praktik ne Endourologji Korrik,Gusht 1990 Sherbimi i Urologjise,Spitali Pugliese,Katanzaro,
Artikuj të postuar
Kanceri i testikulit Maj 2016
Kanceri vezikes urinare Maj 2016
Zmadhimi Beninj i Prostates Tetor 2014
Biopsia transrektale e prostates Tetor 2014
Guret e vezikes urinare Tetor 2014
Mosmbajtja e urines (Inkontinenca) Tetor 2014 2 komente
Procedurat urologjike Tetor 2014
Impotenca Shtator 2014 1 komente
Rezeksioni transuretral i prostates Shtator 2014
Përshtypje nga pacientet

NJERI I JASHTEZAKONSHEM QYTETAR I KULTURUAR DHE MJEK PROFESIONALIST DHE HUMAN

Dërguar nga VALENTINA, më 31 Maj 2013 në 15:14

Pershendetje
jam nga kosova dhe babai ime ankohet nga guret
qe 3 dit ka mundime edhe ndjersitje
osht ndonje gje e rrezikshme apo si te veproj
ju falemindetit per mirkuptim

Dërguar nga Agim, më 05 Shtator 2014 në 05:52

Pershendetje. Eco te testikujve behen ne kliniken tuaj? Nese po,behet nga andrologu apo urologu? Faleminderit.

Dërguar nga Ida, më 14 Shkurt 2015 në 11:31

Pershendetje doktor doja tiu pyesja si tia bej une sepse kam probleme me testikujt e mi ata jane me te medhenj sec duhet dhe ata jane te tkurrur.Ju lutem me ktheni pergjigje doktor jam shume i shqetesuar.A ka ndonje menyre doktor qe ata te jene normal?Ju faleminderit.

Dërguar nga milanboss@gmail.com, më 18 Nentor 2016 në 15:40
Sondazh

A do te kryenit një konsultë online me pagesë me një mjek?

Dergo voten